یزدفردا: مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد با بیان این که از ابتدای سال جاری تا انتهای آذر ماه، نزدیک به ۸۰۰ گواهی بهداشت صادرات محصول در استان یزد صادر شده است، گفت: در این مدت بیش از چهار هزار بازدید از واحدهای تولیدی استان نیز انجام شده است.

به گزارش یزدفردا: دکتر «غلامرضا یاسائی» اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه، توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، ۲۰۰ گواهی بهداشت صادرات برای محصولات غذایی و آشامیدنی و ۵۹۶ گواهی بهداشت انطباق برای محصولات خام کشاورزی صادر شده است.

وی افزود: این گواهی‌ها بنا به درخواست واحدهای تولیدی یا متقاضیان صادر شده و طیف گسترده‌ای از محصولات را پوشش می‌دهد.

یاسائی با اشاره به این که گواهی بهداشت انطباق بیشتر برای محصولات خام کشاورزی نظیر خیار، گوجه‌فرنگی، بادمجان، فلفل سبز و غیره صادر شده است، گفت: گواهی بهداشت صادرات نیز عمدتاً به فرآورده‌های کنجدی مانند ارده و حلواارده، شیره‌های گیاهی همچون شیره خرما، انگور و توت و فرآورده‌های آردی و قنادی شامل بیسکوییت و ویفر تعلق داشته است.

وی با اشاره به این که تمامی واحدهای تولیدی که موفق به اخذ پروانه ساخت بهداشتی برای محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی می‌شوند، موظف به رعایت شرایط بهداشتی در فرآیند تولید و عرضه محصولات هستند، تاکید کرد: پس از صدور یا تمدید پروانه، تولید محصولات تنها با نظارت و تایید مسئول فنی امکان‌پذیر است و محصولات پس از کنترل مسئول فنی وارد بازار می‌شوند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی یزد خاطرنشان کرد: علاوه بر این، کارشناسان معاونت غذا و دارو به ‌منظور نظارت بر رعایت اصول بهداشتی، فرمولاسیون مواد غذایی، برچسب‌گذاری و سایر الزامات، به‌صورت تصادفی، ادواری یا موردی از واحدهای تولیدی بازدید می‌کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مطابق با ضوابط سازمان غذا و دارو اقدام می‌شود.

وی با اشاره به این که گواهی بهداشت صادرات و گواهی بهداشت انطباق محصولات خام کشاورزی دارای اعتبار زمانی مشخص است، تصریح کرد: متقاضیان ملزم به رعایت تمامی شرایط بهداشتی و استانداردهای دمای نگهداری محموله‌ها هستند و ارسال این محموله‌ها از طریق گمرک تحت پایش و نظارت مسئولین فنی واحدها و کارشناسان معاونت غذا و دارو انجام می‌شود.

یاسائی با اشاره به این که در بازه زمانی ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه، واحدهای تولیدی دارای مجوز از سازمان غذا و دارو، در تمامی مراحل تولید و فرآوری تحت پایش و بازرسی فنی قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: در این مدت، دو هزار و ۴۷۱ بازدید تصادفی و مستمر، یک هزار و ۳۹۵ بازدید موردی و عملیاتی، و ۵۰۹ بازدید ارزیابی PRPs از واحدهای تولیدی استان انجام شده است.

وی ضمن بیان این که به ‌منظور کنترل کیفیت محصولات، تعداد هزار و ۲۴۲ نمونه از محصولات غذایی و آشامیدنی در واحدهای صنعتی و کارگاهی برداشت شده است، گفت: کارشناسان معاونت غذا و دارو در سطح عرضه و بازار نیز اقدام به پایش و نمونه‌برداری کرده‌اند که تا پایان آذرماه امسال تعداد ۲۴۵ نمونه در این بخش برداشت و مورد ارزیابی قرار گرفته است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی یزد در پایان با اشاره به این که در حوزه مشاغل خانگی، از ابتدای سال تا پایان آذرماه تعداد ۱۹ پروانه ثبت اظهار برای متقاضیان صادر شده است، گفت: در زمینه صدور سایر مجوزها، این معاونت موفق به صدور ۱۲۹ پروانه ثبت منبع برای واحدهای کارگاهی و صنعتی و دو هزار و ۱۱۰ پروانه ساخت بهداشتی برای تولید محصولات غذایی و آشامیدنی در واحدهای صنعتی و کارگاهی شده است.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا